fredag 2. mars 2012

Oppskrift: Sitteunderlag

Til jul ble det mye hjemmelaget da jeg har erfart at dette er noe som virkelig blir satt pris på. I dungen av mange lagde jeg sitterunderlag til mitt søskenbarn på 10 år.


Tenkte og legge ved oppsrkift på sitteunderlag, dette er supert å få i gave og veldig enkelt og lage!

Str: Onesize. Passer til en voksen rumpe!

Du trenger:
- Rundpinne nr. 6
- Garn som tover. Tove, fritidsgarn o.l
- Filtenål

Legg opp 80 masker på pinne nr. 6, strikk 65 riller frem og tilbake. Ønsker du å strikke inn håndtak på sitteunderlaget gjøres dette slik: etter ca 56 strikkede riller strikk 30 masker, fell 20 masker strikk 30 masker. På neste pinne legger du bare opp de 20 du felte på forrige. Når dette er gjort strikkes det 5 riller til.

Når sitteunderlaget er ferdig tovet kjøres det hardt i vaskemaskinen på 60 grader. Føler du ikke det er nok tovet kjører du det bare en gang til, eventuelt legget et håndkle sammen med sitteunderlaget.

Når sitteunderlaget er tørket kan du filte på det du måtte ønske i kontrastfarge, i dette tilfellet filtet jeg på "Thea" og en blomst. Kjøp filtenål på din nermeste garnbutikk. Legg noe under det du skal filte på (så du ikke stikker deg igjenom) og stikk nålen gjennom kontrakstfargen til tråen sitter. Veldig enkelt også gir det en personelig feeling.


NB: Skal du bruke noe annet garn en fritidsgarn husk at det IKKE kan være superwash da dette ikke tover.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hei

Anonym sa...

Bures

Anonym sa...

Hvor mange gram er brukt i denne oppskriften?